• Idrottslektion i vattnet

  Boka in klassen på ett riktigt och viktigt äventyr. Att underhålla vattenvanan bidrar till att man tycker om och känner sig trygg i badet. På Fyrishov kan eleverna träna på sim- och dykövningar i simhallen; ta ett simmärke, hämta saker från botten eller prova på livräddning. Priset är 50 kr per elev.

  Lektionsmaterial att låna

  Livräddningsdockor, livbojar och ringar finns till utlåning. Simkorvar och flytplattor finns också att hyra. Det går bra att boka en egen bana i Fyrishovs simhall. Meddela vad du behöver vid bokning av skolbadet.

  Badsäkerhet

  Fyrishovs badpersonal håller allmän uppsikt och är med under skolbadet, som en trygghet för alla badande. Lärarna ansvarar för lektionens innehåll, genomförande och elevernas säkerhet och uppförande i badet. Alla lärare behöver därför vara ombytta till badkläder eller lättare fritidsklädsel, som shorts och T-shirts, så att de kan ingripa vid behov.

  Var uppmärksam på högtalarna i badet. Om vi behöver komma i kontakt med gruppen ropar vi ut det via dem.

  För allas säkerhet är det viktigt att hela gruppen lämnar badet tillsammans. Vill någon elev stanna kvar sker det ”på egen tid” och ny biljett till ordinarie pris måste lösas i kassan.

  Bra info att dela till alla elever innan besöket på Fyrishov:

  • Ta med hänglås. Fyrishov ansvarar inte för skor, kläder och värdesaker. Hänglås finns att köpa i receptionen för 40:-. I badet finns värdeskåp, man behöver en tiokrona som man får tillbaka. Ta av och sätt på skorna på rätt sida om skogränsen och lås in skorna i skåpet.
  • Badkläder och handduk. Alla ska bära badkläder avsedda för bad (badbyxor, bikini, burkini eller baddräkt). Underkläder är förbjudna att ha i badet på grund av hälsoskäl.
  • Duschtvål. Alla ska duscha och tvätta sig med tvål utan badkläder innan de går i bassäng eller bastu. Det innebär att man tvättar av smink, hårvax och liknande.

  Boka i förväg, hela skolan terminsvis, för snabb inpassering

  Nu finns det möjlighet att köpa terminsbiljetter till Fyrishovs bad. Skolan köper då det antal badbiljetter som kan behövas under perioden och besöken dras sedan av från det egna badkontot. Eftersom biljetterna är betalda i förväg slipper klassen onödig väntan vid receptionen och kan använda tiden i simhallen istället. De förbeställda biljetterna är giltiga i ett år. Läraren visar vid utkvitteringen upp rekvisition och legitimation.

  Bokningsbara badtider på Fyrishov för skolklasser är måndag-fredag (ej under skollov) kl. 8-16. Äventyrsbadet öppnar kl. 9. Förbokade skolklasser betalar 50 kr/elev, en lärare per 10 elever går in gratis. Ytterligare lärare betalar 50 kr. I badentrén ingår äventyrsbad och simhall.

  Skolbad med serverad lunch från 105:- Beställ gärna lunch vid bokning av skolbadet. Det finns också bord för att äta egen matsäck i äventyrsbadet.

  Boka här!

  Boka på 018-727 49 63 eller mejla en bokningsförfrågan till oss på info@fyrishov.se så återkommer vi till dig inom kort. Skriv gärna vad bokningen gäller (skolbad, simtest, simundervisning, äventyrsbad etc.) så hjälper du oss att svara lite snabbare. Observera att detta inte är någon bokning utan endast en förfrågan.

 • Vill du veta mer om skolbad?

  Kontakta oss för mer information och bokningsförfrågan. Tack för ditt intresse.