Byggbloggen

 • Välkommen till Fyrishovs Byggblogg

  Här kan du följa renoveringen av Äventyrsbadet som startar i mitten av april. Överst i bloggen hittar det senast publicerade inlägget.

  I Byggbloggen kommer du att hitta information och svar på en hel del praktiska frågor inför och under renoveringstiden. Som du kanske känner till har vi också stora planer för en helt ny simhall på Fyrishov. Om allt går som det ska sätter bygget igång 2018. Allteftersom alla beslut är fattade kommer du också att kunna läsa mer om det här på Byggbloggen! Välkommen!

   


  Förberedelser för servering i simhallen

  2017-03-15

  Idag har vi börjat förbereda för vår tillfälliga servering som öppnar i simhallen när Äventyrsbadet renoveras. Här tar vi hål i golvet för att kunna dra fram vatten och avlopp. Pannkakor, varm korv, sallader, smörgåsar och fika kommer att finnas på menyn i serveringen som kommer att ligga vid publikentrén i simhallen.


  Caroline Sundström, Fyrishovs badmästare berättar om renoveringen av Äventyrsbadet

  2017-03-14

  Caroline Sundström är en av Fyrishovs fyra badmästare och liksom många besökare ser hon fram mot den kommande ytskiktsrenoveringen. Om en månad är det dags. Från den 18 april till den 31 augusti ska både äventyrsbassängen och omklädningsrummen få en rejäl uppfräschning. Renoveringsperioden kommer att innebära omställningar och en del nya lösningar. Simhallen, undervisnings- och träningsbassängerna och sommarbadet håller öppet som vanligt hela renoveringsperioden.

  –  Min känsla är att alla ser fram emot att komma igång med renoveringen. Både gäster och vi i personalen är förväntansfulla. Stängningen är början på något nytt. Visst, det kommer att bli en omställning men renoveringen är till gagn för alla och vi som jobbar i badet ser verkligen fram emot att få välkomna våra gäster till ett nytt och fräscht bad när renoveringen är klar. Det kommer att bli en annorlunda sommar – en bra sommar, säger Caroline.

  Vad är det då som kommer att hända bakom byggstaketen?

  – Vi kommer börja med att tömma allt vatten i Äventyrsbassängen. Totalt är det 500 000 liter vatten och det kommer ta ett par dagar. Hela bassängen kommer sedan att inspekteras och kontrolleras. Allt som behöver åtgärdas kommer att fixas och allt kommer att få ett nytt ytskikt. Två nya upphottade rutschkanor kommer att ersätta de gamla banorna och det kommer också att byggas en ny trappa upp till rutschkanorna, säger Caroline.

  Stort slitage – nya ytskikt i badet

  På samma sätt som bassängens ytskikt kommer att putsas upp kommer också allt annat i Äventyrsbadet att ses över. Piratön, alla leksaker och alla aktiviteter kommer att gås igenom och fixas.

  – Det är ett stort slitage här inne i Äventyrsbadet och nu har vi chansen att renovera och fräscha upp allt. Man kommer absolut att känna igen sig i badet när vi öppnar igen. Och vi hoppas att många barn och vuxna är sugna på att testa de nya rutschkanorna och uppleva de coola ljud- och ljuseffekterna. Det blir kul!

  Nytt i omklädningsrummen

  Omklädningsrummen kommer också att renoveras och här kommer förändringen verkligen att märkas.

  – Omklädningsrummen kommer att göras om helt, bli bättre anpassade för våra gäster och få bättre tillgänglighet. Här kommer i stort sett allt att bli nytt. Nya skåp, nya halkfria golv, nya duschar, nya färger och nya material.

  Hiss till omklädningsrummen under renoveringstiden

  Under renoveringstiden kommer omklädningsrummen vid Äventyret att vara stängda och alla badgäster kommer att byta om vid simhallen. Dit kan man ta sig både via trappor och hiss och det finns även en hiss upp till bassängerna för den som har svårt eller inte alls kan använda trapporna. Även träningsbassängens omklädningsrum kommer att vara öppet när bassängen inte är bokad.

  – Vi kommer att hjälpa alla som behöver hjälp och det går alltid bra att ringa receptionen och be att få prata med någon av oss badmästare för att höra hur läget är på badet en viss dag. Vi kommer att hjälpa alla, visa rätt och underlätta allt vad vi kan under tiden som vi renoverar omklädningsrum och äventyrsbad, säger Caroline Sundström, badmästare Fyrishov.

  Fika med dopp

  För dig som vill ta en fika eller äta lite mellan doppen kan det vara bra att veta att det kommer att finnas en servering i simhallen under tiden som äventyrsbadets servering är stängd. Så det blir fika med dopp inne i badet även i fortsättningen.

  Vill du veta mer om renoveringen?

  Vill du veta mer om renoveringen, följ vår byggblogg här på vår webbsida. Har du några frågor, kontakta oss gärna för mer information. Skicka ett mejl till helene.blixt@fyrishov.se så återkommer vi till dig.


  Äventyrsbadet på Fyrishov invigdes 1991

  2017-03-06

  Så här såg det ut hösten 1990 några månader innan Äventyrsbadet på Fyrishov öppnade. Nu är det dags att fräscha upp badet och omklädningsrummen. Här på Byggbloggen kan du följa renoveringen. Inom några veckor är det dags att ta en smygtitt på nya vattenrutschbanan som kommer att installeras. Missa inte det!


  Nu kan du förlänga eller frysa ditt Årskort på Fyrishov

  2017-03-01

  När Äventyrsbadet stänger för renovering den 18/4 stängs också Relaxavdelningen. Du som har Årskort kan under stängning avgöra hur du vill göra med ditt kort. Senast den 31/5 behöver vi få veta hur du vill göra. Ladda ner blankett här, skriv ut och fyll i och lämna i receptionen nästa gång du kommer hit till oss.

  Du kan välja att fortsätta simma och bada och få en förlängd giltighetstid för ditt kort på 3 månader. Om du hellre vill kan du frysa årskortet och börja simma igen när renoveringen är klar och relaxavdelningen öppnar. Du kan också välja att få pengarna tillbaka motsvarande värdet för perioden

   


  Tillgänglighet under renoveringen

  2017-02-16

  För våra badande gäster som är rullstolsburna eller använder rullator och för våra riktigt unga badgäster i barnvagn blir det förändringar under renoveringen av Äventyrsbadet 18/4 – 31/8.

  • Träningsbassängens omklädningsrum blir omklädningsrum för dig som är rullstolsburen och är öppet då det inte är någon bokad grupp i bassängen.

  • Simhallens omklädningsrum blir omklädningsrum för dig som använder rullator. Hiss finns från entréplan till korridoren som leder till simhallens omklädningsrum. Personal hjälper till vid trapporna. Särskild plats finns för parkering av rullatorerna.

  • Ny barnvagnsparkering finns i korridoren som leder till simhallens omklädningsrum.

  För mer information kontakta helene.blixt@fyrishov.se


  Samma tider i vår för föreningarna

  2017-02-16

  För våra föreningar som har sin verksamhet i badet blir det inga större förändringar när det gäller bokade tider och banor i simhallen, några föreningar har fått erbjudande om att byta bana/tid. Men för de flesta blir det ingen förändring utan föreningarna behåller sina terminstider våren 2017. Är du osäker på vad som gäller prata med din förening eller skicka din fråga till helene.blixt@fyrishov.se


  Äventyrsbadet renoveras 18 april till 31 augusti

  2017-02-13

  Under våren påbörjar vi renoveringen av Äventyrsbadet. Arbetet påbörjas den 18 april och är klart den 31 augusti. Simhallen, undervisningsbassängen och träningsbassängen har öppet som vanligt. Utomhuspoolerna är öppna redan från den 1 maj. Äventyrsbadet kommer att vara stängt under hela renoveringsperioden. Även Relaxavdelningen påverkas av renoveringsarbetet och är stängt från den 18 april till 31 augusti.

  Läs mer om renoveringen.


  Relaxavdelningen stänger under renoveringsperioden

  2017-02-13

  Renoveringen av Äventyrsbadet påverkar också Relaxavdelningen som kommer att vara stängd. Vi hoppas förstås att du fortsätter att simma och bada hos även om Äventyrsbadet stänger i några månader. Vill du göra uppehåll och frysa ditt kort går det också bra. Du avgör. Under renoveringsperioden kan du som har årskort på relaxen välja mellan tre olika alternativ.

  Läs mer om dina tre val här.

  För mer information mejla helene.blixt@fyrishov.se

   

   

  Den här sidan kommer att uppdateras kontinuerligt så välkommen tillbaka för mer information.