Gottsundabadet

 • Simskolor på Gottsundabadet

  Våra simkurser fokuserar på vattenvana. Att lära känna vattnet och vara simkunnig är viktigt för att känna trygghet och ha roligt i vattnet. Vid frågor om simskolor, kontakta gottsundabadet@fyrishov.se eller ring 018-727 60 40. Är du osäker på vilken grupp barnet ska gå i så kan ni få en bedömning av oss när ni badar.

  Simskolor 2017

  Lek och plask

  Lek och plask är en lättsam simgrupp för barn som har fyllt 4 år. Vi leker mycket och tränar vattenvana såsom att kunna doppa huvudet, koka kaffe och flyta. Lektionerna bedrivs mestadels i undervisningsbassängen och inga förkunskaper krävs.

  Knattesim

  Denna simgrupp vänder sig till barn som har fyllt 5 år och har god vattenvana samt ha klarat något av simmärkena Baddaren Blå eller Doppingen. Vi tränar på vattentrygghet (kunna falla i stora bassängen och själv ta sig tillbaka till kanten) samt bröst- och ryggsimövningar både med och utan flythjälpmedel. Vattenvaneövningar med inslag av lek, prova på att simma med räddningsväst samt lättare genomgång av bad och båtvetts regler.

  Vattenvanegrupp

  En simgrupp för barn, från 6 år, som behöver lite mer tid för att känna sig trygga i vattnet. Det kan vara barn som aldrig varit i kontakt med vatten tidigare och/eller barn som känner en stor osäkerhet inför vatten. Vi kommer på ett pedagogiskt sätt jobba för att öka barnets vattenvana. Målet är att kunna leka och röra sig fritt, och att kunna flyta och doppa huvudet obehindrat i vattnet. Simmärkesmål är Baddaren blå, gul och Krabban blå.

  Nybörjarsim

  Nybörjarsimskolan är för barn som har fyllt 6 år eller äldre, inga förkunskaper behövs, men det är bra om barnen har lite vattenvana. Vi övar på att doppa huvudet, flyta och hoppa från kanten. Vi tränar på tekniken i bröstsim, både med och utan flythjälpmedel. Undervisningen bedrivs både i undervisningsbassängen och stora bassängen.

  Steg 1 – Fisken

  För att anmäla till denna grupp ska barnen ha gått någon form av nybörjarsim, kunna simma några meter utan flythjälpmedel med bra arm och bentag och ha tagit märket sköldpaddan. Vi utvecklar bröstsimmet och lär oss grunderna i ryggsim. Vi övar på att känna trygghet under vattnet och i flytläge på mage och på rygg. Vi tränar även på att hoppa från kanten och att ta oss upp själva.

  Steg 2 – Delfinen

  Barn i denna grupp ska i stort sett behärska Fisken steg 1 (se ovan) samt kunna simma 25 meter bröstsim. Vi utvecklar bröstsimmet och övar på ryggsim samt flytning. Vi går igenom hantering av livboj och förlängda armen samt lär oss bad- och båtvettsregler.

  Steg 3 – Hajen

  Barn i denna grupp ska behärska Delfinen steg 2 (se ovan) samt kunna simma 50 meter bröstsim. Vi tränar på tekniken i bröstsim och ryggsim och lär oss enklare livräddning såsom hantering av livboj, förlängda armen, bad- och båtvettsregler samt hjärt- och lungräddning (HLR) Vi provar också att simma med kläder.

  Simträningsgrupp

  Simträningsgruppen passar barn från 8 år och som kan simma 100 meter med god teknik samt kan dyka från kanten. Vi jobbar med tekniken i bröstsim och crawl samt introducerar ryggcrawl och fjärilsim, därmed går vi in på medleysim (alla fyra simsätten). Som delmål i kursen kommer vi att jobba med starter, vändningar, uthållighet och snabbhet.

  Simträningsgrupp fortsättning

  Detta är en fortsättningsgrupp för simträningsgrupp (se ovan) och passar barn från 8 år som har gått simträningsgrupp eller har god kunskap om de 4 olika simsätten samt kan simma 200 meter. Vi fortsätter att jobba på tekniken i de 4 simsätten (bröstsim, crawl, ryggcrawl och fjärilsim), starter, vändningar, uthållighet och snabbhet samt andning. Målet är att kunna simma 200 meter medley med god teknik och snabbhet. Simträningsgrupp fortsättning är för dig som vill ha lite tuffare simträning och kan simma 200 meter av något simsätt.

  Bröstsim för vuxna nybörjare

  Här börjar vi från början och tar en sak i taget. Vi övar mycket på vattenvana så som att doppa huvudet, flyta, andning och hoppa från kanten m.m. Allt för att känna trygghet i vattnet. Vi lär oss grunderna i bröstsim och övar på tekniken både med och utan flythjälpmedel.

  Crawlkurs för vuxna

  I denna crawlkurs för vuxna lär vi oss tekniken i crawl och ryggcrawl. Vi tränar frånskjut, teknik och att dyka. Vi vill att du ska kunna flyta bra på både mage och rygg samt kunna doppa huvudet. Att ha god vattenvana gör att man är väl förberedd inför kursen.

  Vill du veta mer om våra olika grupper? Fyll i formuläret nedan eller ring 018-727 60 40.

  boka online fyrishov

 • Kontakta oss

  I det här formuläret kan ställa frågor om simskolan på Gottsundabadet. Fyll i namn och e-postadress, skriv din fråga i rutan under och klicka på Skicka. Vi svarar så snart vi kan.